Over ons

Ons doel

Bij Haarverzorging Liselot zijn we er van overtuigd dat elk kapsel maatwerk is. Iedereen zijn haar is uniek, waarbij wij ons aanpassen aan jou als individu. Vaak is men niet bewust van alle mogelijkheden voor hun haar. Wij houden rekening met haartextuur, haarrichting, gezichtsvorm en persoonlijke stijl. Ons doel: bring out your inner beauty!

38 jaar ervaring

In 1983 heeft Liselot de deuren voor het eerst geopend van Haarverzorging Liselot. En met succes. De kapsalon in Osdorp, Amsterdam Nieuw-West, voor hem en voor haar! 

In 2007 heeft Daniella, de dochter van Liselot, de kapsalon overgenomen. En er voor gezorgd dat het bedrijf is mee gegroeid met de tijd.

In 2017 heeft Michel, de man van Daniella, zijn barbiers opleiding behaald. Hij heeft een mooie barbier plek/hoek/shop in de huidige winkel geïntegreerd. 

Daniella

Eigenaresse & top stylist

Waarom ben je een haarstylist geworden?

Dankzij mijn moeder, Liselot, ben ik in aanraking gekomen met het kappers vak, wat mij gelijk goed lag. Ik ben er even tussen uit geweest, meerdere horeca ondernemingen gehad. Maar toch ben ik steeds weer terug getrokken tot het kappersvak!

Wat vind je het leukste aan je job?

Het kijken wat het beste staat qua knip model, kleuring en styling. Om zo het complete plaatje passend bij de persoon voor de spiegel te creëren.
En het sociale aspect, de omgang met mensen en inspirerende verhalen te horen.

Wat is je beste advies voor klanten hun haar thuis?

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Dus het hebben van goede reiniging en verzorging producten in huis

Waarom ben je een barbier geworden?

Al sinds dat ik met Daniella samen was, interesseerde het kappers vak mij al. Toch ben ik in de horeca gaan werken en hebben wij ook samen horeca ondernemingen gehad. Rond 2015 was het tijd voor verandering! En besloot mijn leven om te gooien, en wist gelijk: ik ga naar de barber school!

Wat vind je het leukste aan je job?

Met je handen en creativiteit iets moois te maken! Wat passend is bij de persoon op de stoel. Als kapper krijg je zo veel verschillende mensen op je stoel en het is mooi hoe men hun verhalen met mij delen. Wat ik ook heel leuk vind is dat je altijd je vaardigheden kan uitbouwen, nieuwe technieken eigen maken. En hierdoor je zelf kan blijven uitdagen!

Wat is je beste advies voor klanten hun haar thuis?

Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper ;)!

Michel

Eigenaar & barbier

Waarom ben je een haarstylist geworden?

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in haar! Mijn nicht had een kapsalon in Rotterdam, waar zij veel met opsteken en bruidskapsels deed. Dit wil ik ook doen! Ondertussen ben ik al 40 jaar in het kappersvak. En het blijft leuk! Het is een vak in beweging, altijd anders!

Wat vind je het leukste aan je job?

Opsteken en bruidskapsels creëren is wat mij getriggerd heeft het beroep te doen kiezen, maar ondertussen kan ik zeggen dat het leukste is: het blij en mooi maken van mensen! Ook is het erg leuk te zien dat vroegere trends weer in een nieuw jasje worden gestoken, en zo de trend periodes zich herhalen.

Wat is je beste advies voor klanten hun haar thuis?

Je kunt je haar het beste zien als een sieraad! Dit wil je in de beste status behouden natuurlijk. Dus verzorg je haar goed en wacht niet te lang om naar de kapper te gaan.

Peggy

Top stylist

Danielle

Top stylist

Waarom ben je een haarstylist geworden?

Ik ben geïnspireerd door mijn nicht, die al in het vak zat! Ik vond het fascinerend om te zien wat je met haar kan creëren. Dit wil ik ook! En zo ben ik de opleiding gaan volgen. Nu bijna 25 jaar verder ben ik nog steeds blij met deze keuze!

Wat vind je het leukste aan je job?

Het sociale, de leuke gesprekken en de opbouwende band met de persoon in de stoel. Ik hou van een gezellige “buurt salon” waar iedereen zich welkom voelt! Soms is het ook fijn om met collega’s te sparren, om ons doel te bereiken: Mooi haar!

Wat is je beste advies voor klanten hun haar thuis?

Laat je goed adviseren over zowel styling als verzorging ’s producten. Er is zo veel op de markt tegenwoordig. Maar hoe weet je nog wat goed is voor jou haar?